5 Δεκ 2007

Τετάρτη, 5 Δεκ 2007

Το πρωί φύσαγε βοριάς και κατέβασα τη μεγάλη ζευγαρώστρα από τη βάση της στο δάπεδο του μπαλκονιού. Δεν είναι καλό για τις καρδερίνες, αλλά φοβήθηκα ότι θα έχω πάλι πρόβλημα με τον αέρα. Απόψε φαίνεται πως θα κάνει παγωνιά.

Το πρωί έβαλα για πρώτη φορά στα κλουβιά από μισό σφιχτό βρασμένο αυγό. Οι καρδερίνες στην κλούβα το έφαγαν με όρεξη, αλλά βρήκα αρκετό στον πάτο της κλούβας το βράδυ. Τα γκούλντιαν είχαν φάει μόνο τον κρόκο. Οι καρδερίνες στις ζευγαρώστρες το δοκίμασαν αλλά όχι ότι τρελλάθηκαν κιόλας. Όταν καθαρίζουν το ράμφος τους από το αυγό, αφήνουν υπόλλειμμα στα ξυλαράκια. Επίσης, και στον πάτω των κλουβιών βρήκα πεταμένο αυγό. Κανονικά θα έπρεπε να καθαρίσω τα ξυλαράκια και τον πάτο του κλουβιού αλλά δεν βρήκα τον χρόνο. Σκέφτομαι να μην τους ξαναβάλω αυγό γιατί το υπόλλειμμα μπορεί να γίνει αιτία ασθενειών, αν και τώρα το χειμώνα με το κρύο ίσως δεν είναι και τόσο επικίνδυνο.

Το βράδυ έφτιαξα για τα πουλιά ένα μίγμα με πληγούρι, ρυζάλευρο, σιμιγδάλι, νιφάδες βρώμης, σπιρουλίνα, Nekton-K, ηλιόσπορο, κουκουνάρι, σουσάμι, αμύγδαλο, λιναρόσπορο, καναβούρι, εντομοτροφή, σαν τονωτικό για το κρύο. Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω και η δεύτερη εβδομάδα που τους το δίνω. Από ότι παρατηρώ το τρώνε με αρκετή όρεξη.

Gouldian: πρώτη νύχτα, σήμερα, που βρήκα τα γκούλντιαν να κοιμούνται μέσα στη φωλιά τους. Άραγε, να έχουν κάνει αυγά;

Καρδερίνες: το ζευγάρι στη μικρή ζευγαρώστρα συνεχίζει να ψιλοτσακώνεται... Πού θα πάει, θα συνηθίσουν το ένα το άλλο, όπως έχουν αρχίσει να συνηθίζουν και εμένα. Στη μεγάλη ζευγαρώστρα τα πουλιά είναι πιό ήπια μεταξύ τους, αλλά και πιό ήρεμα μαζί μου.

Sphere: Related Content

Δεν υπάρχουν σχόλια: